Tørt hår

Tårt hår - Slik tar du hånd om det

Tårt hår - Slik tar du hånd om det

Det er vanlig å oppleve at håret noen ganger kan føles tørt og livløst. Tørt hår har ikke bare et matt utseende, men kan også være vanskelig å style og kan føre til at håret blir mer utsatt for skader som splittede tupper eller brudd. Å forstå årsakene til tørt hår og de mest effektive måtene å behandle det på kan hjelpe deg med å gjenopprette hårets naturlige fuktighet og glans.

Årsaker til tørt hår

Tørt hår kan skyldes en rekke faktorer. Miljøet spiller en stor rolle; sol, vind og kaldt vær kan tømme håret for essensielle oljer. Hyppig bruk av varmeverktøy som hårfønere, rettetenger og krølltenger kan også skade hårets ytre lag, og dermed forårsake tørrhet. Kjemiske behandlinger som farging, bleking eller perm kan ytterligere bidra til problemet ved å fjerne fuktighet fra håret.

Mangel på riktige næringsstoffer i kostholdet kan også påvirke hårhelsen. Håret trenger blant annet nok protein, vitaminer og mineraler for å opprettholde sin fuktighet og struktur. Overvasking med sjampo, spesielt de som inneholder sterke sulfater, kan fjerne håret for dets naturlige oljer, noe som fører til at håret og hodebunnen blir tørre.

Daglig hårpleie og produkter

Riktig hårpleie er essensielt for å håndtere tørt hår. Det er viktig å velge sjampo og balsam som er spesielt formulert for tørt hår da disse produktene ofte inneholder ekstra fuktighetsgivende ingredienser. Det kan også være lurt å begrense bruken av sjampo til noen få ganger i uken og heller bruke en fuktighetsgivende balsam eller en hårmaske mellom sjamponeringene.

Hårpleieprodukter som inneholder naturlige oljer som argan, kokos eller oliven kan hjelpe til med å tilføre ekstra fuktighet og næringsstoffer til håret. Bruk disse produktene som en del av din vanlige hårpleierutine, særlig som en leave-in behandling for å gi håret langvarig hydrering.

Noen endringer i stylingvanene kan også ha stor effekt på hårets tilstand. Unngå daglig bruk av varmeverktøy og når du bruker dem, sørg for å bruke en varmebeskyttende spray. Hvis mulig, la håret lufttørke eller bruk hårføner på laveste varmeinnstilling. Forsiktig børsting og kamming kan redusere skader og når håret er vått, bruk en bredtannet kam for å unngå å strekke og knekke hårstråene.

Tørt hår

Hvor du finner hjelp

Om du sliter med ekstremt tørt hår, kan det hende du trenger hjelp utover det en vanlig daglig hårpleierutine og hjemmebehandlinger kan tilby. I slike tilfeller kan profesjonelle hårbehandlinger være løsningen. Vurder å konsultere en frisør eller en tricholog, en ekspert på hår og hodebunnsforhold, for å få tilpasset rådgivning og behandlinger spesifikt for ditt hår.